Hoppa till innehållet
Stämningsfulla ögonblick vid bordet – kolla in våra underbara dukningsidéer!

Stämningsfulla ögonblick vid bordet – kolla in våra underbara dukningsidéer!

Ett år bjuder på många härliga sammankomster runt våra matbord, såväl till vardag som till fest. Dukningen handlar om mer än bara att placera tallrikar och bestick på bordet; det är ett sätt att skapa stämning och ge måltiden en personlig touch. Här är några tips att tänka på när du planerar din dukning:

1. Tema och stämning: Innan du börjar planera din dukning, fundera på vilken stämning du vill skapa. Är det en avslappnad och mysig middag med vänner eller en festlig dukning för en speciell tillställning? Ha en röd tråd genom dukningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Bordduk och servetter: En vacker dukning börjar naturligt med en bas som du skapar genom att välja rätt bordduk och servetter. Genom att byta färg på bordduken kan du snabbt och enkelt ge dukningen en ny look, även om servisen är densamma som du alltid använder. Har du lagt märke till våra underbara Elma borddukar och servetter i bomull/linne? Dessa finns i 5 härliga färger och passar till alla hem och årstider.

 

3. Val av servis: Valet av servis är en viktig del av dukningsplaneringen. Välj en servis som passar temat och kompletterar matsalens övergripande utseende. Du kan välja till exempel en klassisk vit servis, en färgglad servis eller en kombination av båda.

 

 

 

 

 

 

 

 

I Perfect Homes sortiment hittar du ett brett utbud av olika serviser, som de klassiskt vita porslinsserviserna Scala och Vit Lilja, samt handgjorda serviser i stengods, som den djupblå Midnight- och den gröna Thelma-servisen. Tips: Om du vill blanda serviser och ge din dukning rätt djup, prova att kombinera Scala- och Midnight-serviserna. Deras likasinnade mönster kompletterar varandra och ger ett härlig stäming.

4. Val av dekorationer: Dekorationer är pricken på i:et och gör dukningen komplett. Använda dekorationer som blommor, ljus eller andra lämpliga föremål för att lägga till en personlig touch till dukningen. Eller använd naturen som dekoration, till exempel löv, grenar, stenar, kottar ger en härlig stämning runt din dukning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ljus: Det kan aldrig finns för många ljus! Prova olika lyktor och ljusstakar på bordet. För en mer imponerande och livlig look, prova att använda ljus i olika höjder. Perfect Homes Ambience LED-ljus är ett utmärkt val för bordet, du behöver inte oroa dig för elden eller att stearinet droppar på bordet.

    

Slutligen, kom ihåg att den bästa dukningen är den som speglar din egen personliga stil och får dina gäster att känna sig välkomna. Du kan t.ex. ha en liten gåva eller en förberedd aptitretare på tallriken som väntar på gästerna. Var inte rädd för att prova olika idéer och kombinationer - det är alltid uppfriskande att prova någonting nytt!

Nästa artikel Hur lyckas med att skapa interessanta stilleben?